Ensimmäinen askel on tiedon hankkiminen, mikä on jo lähtenyt hyvin käyntiin. Näiden artikkelien avulla pitäisi saada jo hiukan käsitystä siitä, mitä moottoripyörä harrastus tarkoittaa ja mitä pitää alkuun huomioida. Jotta asia olisi vielä yksinkertaisempaa, on helppo noudattaa seuraavia askeleita:

  • 1. Hanki tietoa

Mieluummin tietoa kerätään liian paljon, kuin liian vähän. Tähän sisältyy kaikki tieto erilaisista pyöristä, ajokouluista ja varusteista, sekä muista ajamiseen liittyvistä asioista.

  • 2. Ilmoittaudu kouluun

Kun tietoa tuntuu olevan riittävästi, on hyvä tutustua paikallisiin ajokouluihin. Kaikki opettajat eivät sovi kaikille ja näissä kannattaa vertailla hintojen lisäksi myös ammattitaitoa, sekä opetustyyliä. Kun sopiva koulu löytyy, on aika hankkia kortti!

  • 3. Varusteiden hankkiminen

Ajovarusteet on hyvä pitää listassa seuraavana, sillä ilman niitä ajaminen on hyvin vaarallista. Kunnon varusteiden löytäminen voi kestää hetken ja viedä pienen omaisuuden, mutta näiden hankkimista harvoin kadutaan.

  • 4. Moottoripyörän hankkiminen

Kun on hankittu kaikki muu oleellinen ja ajokortti on kohtapuolin taskussa, on aika lähteä tutkimaan tarjontaa. Käytettyjä ja uusia moottoripyöriä löytyy valtavasti ja etsimiseen kannattaa varata aikaa. Kun sopiva yksilö löytyy on aika tehdä ostopäätös ja sen jälkeen edessä onkin vain loputtomasti tietä, millä päästään kokeilemaan uusia taitoja ja varusteita!