Ajokortti on Suomessa pakollinen myös moottoripyörillä ajaessa ja tämä tarkoittaa koulun käymistä. Joskus kuitenkin halutaan opetella ensin ajamaan itse, esimerkiksi mökkiteillä tai käyttää hyödyksi naapurissa asustavan kaverin taitoja, onhan tällä ollut moottoripyörä jo kuukausia! Kaverit, perheenjäsenet, naapurit, työkaverit ja käytännössä kaikki muut henkilöt, kuin luvan omaavat opettajat on kuitenkin parempi unohtaa heti alkuun!

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö kokeneilta ajajilta kannattaisi ottaa vinkkejä vastaan, mutta kokemus ei aina tarkoita hyvää opetustaitoa. Kokeneet ajajat unohtavat usein ajan mittaan miltä tuntui ensimmäiset kerrat pyörän kyydissä ja harvoin osataan huomioida ne asiat, mitkä olivat elintärkeitä onnistuneen ajotyylin löytämiselle. Hyvin usein ne henkilöt, jotka aloittavat harjoittelun tuttavien parissa, joutuvat ajo-onnettomuuksiin paljon nopeammin, sekä useammin, kuin ne jotka ovat saaneet oppinsa heti alusta alkaen ammattilaisilta.

Panosta siis siihen, että opetus on laadukasta. Tätä voidaan verrata pyörän hankkimiseen, ostaisitko naapurin omatekoista moottoripyörää ilman, että sitä on katsastettu tai leimattu? Vaikka tämä olisikin ajanut samalla moottoripyörällä vuosia, ei se tarkoita että valinta on järkevä ja usein vaakalaudalle laitetaan oma terveys. Kun ajaminen on jo enemmän hallinnassa ja perustaidot on hankittu, voidaan lähteä kehittämään taitoja osaavien ajajien ohjeiden mukaan, mutta tämä tulee vasta ajankohtaiseksi, kun ajaminen itsenäisesti onnistuu.