On olemassa tiettyjä moottoripyöriä, mitkä ovat suunnattu nimenomaan aloittelijoille. Tässä vaiheessa esittelemmekin yleisimmät vaihtoehdot:

  • Kawasaki Ninja

Sekä Kawasaki Ninja 250, että Ninja 500, ovat erittäin hyviä pyöriä aloittelijoille. 250 mallia on päivitetty paljon viimeisten vuosien aikana, jotta sen käsiteltävyys olisi varmempaa ja myös ulkonäköön on kiinnitetty paljon huomiota. 500 mallista löytyy hiukan enemmän voimaa, mutta malli on toisaalta vanhempi, eikä välttämättä täytä uuden harrastajan ulkonäkö kriteereitä. Molemmat pyöristä ovat kuitenkin suhteellisen edullisia, eivätkä vie omistajaa vararikkoon.

  • Honda Rebel 250

Jos halutaan päästä ajelemaan rauhalliseen tahtiin maisemia ihaillen, voi tämä moottoripyörä olla oikea vaihtoehto. Näitä pyöriä käytetään myös usein ajokokeissa ja ajaminen itsessään on hauskaa. Koska pyörästä löytyy matala istuin, sopii malli myös lyhyemmille ajajille, mikä on varsinkin aloittelevalle ajajalle plussa pysähtymistilanteissa.

  • Suzuki SV 650 + Suzuki V-strom 650

Molemmat näistä Suzukin pyöristä ovat klassisia aloittelijoiden pyöriä ja niistä löytyy V-moottori. Pyörät sopivat myös mainiosti pidemmälle tai painavammalle kuskille ja meno on varmaa. Usein myös sellaiset ajajat, joilla on kokemusta maastopyöristä, kallistuvat Suzukin mallien puolelle.

  • Honda CBR 250

Tämä on suhteellisen uusi malli Hondalta ja se on suunniteltu pelkästään aloittelijoille. 250cc moottoria on helppo käsitellä ja tämän lisäksi pyörä näyttää hyvin edustuskuntoiselta. Harvemmin Hondan ostajat ovat katuneet päätöstään!

  • Suzuki Boulevard s40

Tässä pyörässä on 650 sylinteri moottori, mikä muistuttaa paljon V-moottoria, ainoastaan yhdellä sylinterillä. Boulevard on klassinen kruiseri, jossa on sekä tyyliä, että ääntä! Koska moottoripyörä on täysikokoinen järkäle, voi sitä olla hiukan haastavampi käsitellä varsinkin matalissa nopeuksissa ja tietenkin tulee muistaa, että voimaa löytyy jonkin verran!

Paras tapa löytää itselle sopiva moottoripyörä on selata vaihtoehtoja ja käydä koeajamassa muutamia kappaleita. Vain näin päästään kokemaan, mikä yksilö sopii omaan ajotyyliin ja ajajan rakenteeseen parhaiten. Jokainen ajaja on omanlaisensa moottoripyöräilijä ja se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle!