Aurinko paistaa ja kevät saapuu, eli sen myötä kaikkialla on taas lupaavaa moottoripyöräkuumetta ilmassa. Otetaan siis seuraavaksi asiantuntijan vinkit käyttöön ennen kuin lähdetään mukaville moottoripyöräostoksille. Onnistuneen kaupan kohokohtia ovat tyytyväinen mieli ja jo kauan mielessä ollut hankinta eli uuden kiiltävä ja tasaisesti hyrräävä moottoripyörä. Katsotaan siis seuraavaksi, minkälaiset vinkit on hyvä pitää mielessä pyöräkaupoille lähtiessä.

Suomalaiset moottoripyörämessut ovat jo legenda nykyisellään

Suomessa vuosittain pidettävät Moottoripyörämessut luovat hienoa tunnelmaansa Helsingin Messukeskuksessa. Moottoripyörämessut on tarkoitettu kaikille kaksipyöräisiä rakastaville henkilöille, joten eiköhän lähdetä tapahtumaan mukaan! Messuilla ovat esillä uusimmat ja komeimmat pyörämallit, joista voi hankkia itselleen sen oman kaksipyöräisen parhailla messuhinnoilla. Messuilla voit ajaa myös koeajoja erilaisilla MP-pyörillä ja tutustua uusiin välttämättömiin ajovarusteisiin. Eikö ollutkin niin, että omat ajovarusteet jo pikkuhiljaa kaipaavat hienovaraista päivittämistä? Messuilta oman toiveiden mukainen pyörä löytyy helposti ja kätevästi.

Messuilla tapaa myös toisia yhtä innokkaita motoristeja kuin itsekin on, joten ei muuta kuin kysymään parhaita vinkkejä sekä Suomen että ulkomaiden parhaista MP-reiteistä. Jos uuden pyörän hankkiminen tekee tiukkaa tai kyseessä on ensimmäisen pyörän osto, niin apua on aina saatavilla. Hae nykyaikaista vakuudetonta lainaa verkossa ilman takaajia tai jonottamista pankin ahtailla käytävillä.

Suunnittele pyörän hankinta hyvin

Todella helppoa ja nopeaa, eikö? Lainaa voit hakea 500-70. 000 euroa kilpailuttamalla lainasi vaikkapa Rahalaitos -lainapalvelun avulla. Miksi enää lähettäisit yksittäisiä lainahakemuksia eri kohteisiin, kun voit saada saman vuorokauden aikana jopa 25-30 edullista lainatarjousta? Tarkastele huolella saamiasi lainatarjouksia, valitse parhain Laina ja allekirjoita se kätevästi verkkopankkitunnusten avulla. Vakuudettoman lainan haku verkossa on maksutonta eikä sido hakijaa lainan ottamiseen. Jos päätät ottaa lainan, niin laadi itsellesi budjetti menojen ja tulojen hallintaa varten, laske lainan kokonaiskustannukset korkoineen ja suunnittele itsellesi sopiva maksuaikataulu. Sitten ei muuta kuin odottelemaan, että rahat tulevat tilille ja ei kun sijoittamaan ne viisaasti rakkaaseen harrastukseen, eli moottoripyöräilyyn.

Jos tällä kertaa ei ole kysymyksessä uuden pyörän hankinta, niin herätetään siis talviteloilta oma pyörä uuteen eloon kevään ja kesän retkiä odottelemaan. Pidetään siis seuraavaksi pieni keväthuollon kertaus ennen liikenteen baanalle lähtöä. Oma moottoripyörä herätetään talviunilta ajohimon iskiessä ja auringon paistaessa kevään korvilla. Ennen kuin kurvaat baanalle, muista kuitenkin tehdä asianmukaiset huollot ja tarkastukset etenkin, jos pyöräsi on ollut pidempään ajamatta.

Täydellinen huolto takaa onnistuneet matkat

 • Ennen ensimmäistä starttia, ilmoita moottoripyöräsi liikennekäyttöön tulevaksi ajokaudeksi ja hoida vakuutus kuntoon
 • Voitele ja säädä ketjut.
 • Tarkista rengaspaineet ja pyörän renkaiden kunto. Tarkista, että renkaissa ei ole halkeamia.
 • Tarkista tärkeät turvallisuutta edistävät asiat, eli jarrujen, valojen ja vilkkujen kunto.
 • Vaihda öljynsuodatin ja öljyt, katso myös mahdolliset talven aikana tapahtuneet nestevuodot.
 • Kiristä ruuvit ja mutterit sekä tarkista jarrusatulat, akselit ja ohjaustankoon kiinnitetyt pyörän hallintalaitteet.
 • Käynnistä moottori. Jos kone ei käynnisty, niin kokeile onko mahdollinen vika kenties kastuneessa sytytystulpassa tai eikö kone saa tarpeeksi bensiiniä? Kastunut sytytystulppa irrotetaan, kuivataan ja puhdistetaan tai vaihdetaan kokonaan uuteen.
 • Hae pyörään tuntumaa talven jälkeen pienellä ajoretkellä tutussa ympäristössä.
 • Oikeanlainen kypärä ja värikäs ajoliivi parantavat näkyvyyttä liikenteessä. Joskus voi ajatella myös niin, että ottaa oppia Suomen Poliisista, eli valkoinen kypärä ja kirkkaansininen ajoasu näkyvät takuuvarmasti liikenteessä.
 • Tummennetut ajolasit- tai visiiri suojaavat tehokkaasti häikäisyltä.
 • Pese ja vahaa pyörä sekä ota työkalut mukaan ajomatkalle.
 • Ja sitten ei muuta kuin matkaan, se kuuluisa maltti mukana, tietenkin!