Moni haaveilee omasta moottoripyörästä ja sen mukanaan tuomasta vapauden tunteesta, mutta monen haaveet kaatuvat uuden moottoripyörän hintalappuun. Moottoripyörän voi kuitenkin ostaa myös käytettynä, kunhan tietää mitä tekee. Kerromme tässä artikkelissa vinkkejä käytetyn moottoripyörän ostoon sekä erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin liittyen.

Vinkkejä käytetyn moottoripyörän ostoon

Lähtiessäsi ostamaan käytettyä moottoripyörää, on ehdottomasti pidettävä maalaisjärki mukana. Edessäsi on nimittäin monta sudenkuoppaa, joihin voit sortua, jos kiirehdit halutessasi päästä mahdollisimman pian nauttimaan moottoripyörän tuomasta vapaudesta. Tässä asiassa pätee sanonta: “Moni kakku päältä kaunis…”. Markkinoilta on nimittäin löytynyt sellaisiakin menopelejä, jotka näyttävät ulkoapäin upeilta ja puunatuilta pyöriltä, mutta sisältä löytyykin jotakin aivan muuta, kuten homehtunut istuimen pehmuste.

Kevättä pidetään sekä hyvänä että huonona aikana hankkia käytetty moottoripyörä. Huonoa on se, että juuri keväällä monet muutkin motoristit ovat liikkeellä ja parhaista pyöristä käydään jopa kilpailua. Hyvä aika se on siinä mielessä, että ostettuasi pyörän pääset heti nauttimaan upeista ajokeleistä.

Ensimmäinen nyrkkisääntö: älä sorru liian halpoihin tarjouksiin. Tässäkin pätee se sanonta, että jos jokin tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se johtuu siitä, ettei se olekaan totta. Jos siis hinta-laatusuhde tuntuu jo aivan liiankin hyvältä, ole varuillasi!

Tiesithän, että moottoripyörien kilometrimittareita voidaan fiksailla? Tästä johtuen markkinoilta saattaa löytyä sellainenkin ihme, jolla on ikää jo 10 vuotta, mutta ajokilometrejä vain 15 000. Suhtaudu jälleen varoen!

Varmista, että pyörä on huollettu kunnolla, äläkä luota tässä asiassa vain myyjän sanaan. Eikä sekään vielä riitä, että pyörää on huoltanut säännöllisesti joku tee-se-itse-mies, vaan sinun on tärkeää myös varmistaa, että huollot on tehty asianmukaisesti.

Hyvä neuvo on, että jos sinulla on hyvä kaveri, joka tuntee pyörät kuin omat taskunsa, ota hänet mukaan pyöräkaupoille. Ensinnäkin hän osaa tarvittaessa rauhoitella moottoripyöräkuumeen sumentamia aivojasi ja auttaa sinua suhtautumaan tarjolla olevaan pyörään kriittisellä otteella. Lisäksi, jos hän todella tuntee pyörät, hän voi auttaa sinua tarkistamaan, että pyörä on sitä mitä sen luvataankin olevan.

Miten järjestää moottoripyörän rahoitus?

Vaikka moottoripyörän ostaisi käytettynäkin, on se silti suuri sijoitus eikä kaikkien pankkiholveista välttämättä löydy tällaisia summia rahaa. Tällöin erilaiset rahoitusvaihtoehdot, kuten monipuolinen freedomrahoitus saattavat tuntua houkuttelevilta vaihtoehdoilta. Freedom Rahoitus on palvelu, joka auttaa sinua kilpailuttamaan erilaisia lainavaihtoehtoja, mikä onkin järkevää, jottet tulisi valinneeksi vaihtoehtoa, jonka ehtojen täyttäminen osoittautuukin lopulta aivan kestämättömäksi. Sivuston avulla on myös mahdollista yhdistää kalliit pienlainat sekä luottokorttivelat, joita on saattanut syntyä moottoripyöräharrastuksen imaistua sinut pyörteisiinsä täydellä voimallaan. Tällaisessa tilanteessa harkintakyky helposti hetkeksi heikkenee ja rahat saattavat helposti huveta aina vain uusiin moottoripyöräaiheiseen hankintoihin.

Freedom Rahoitus -sivuston käyttäminen on helppoa. Sivustolla täytetään lainahakemus, jonka jälkeen pääset vertailemaan erilaisia lainatarjouksia. Hakemuksesi lähetetään usealle eri luontonmyöntäjälle ja näet kaikki saamasi lainatarjoukset kätevästi yhdeltä ja samalta sivustolta, jolloin niiden vertaileminen on helppoa. Tämän jälkeen voit valita sinulle sopivimman lainatarjouksen. Päätöksen tehtyäsi on rahat mahdollista saada pankkitilillesi parhaimmillaan jo saman päivän aikana, minkä jälkeen olet valmis suuntaamaan moottoripyöräkaupoille ja ajamaan uudella pyörälläsi kohti auringonlaskua.