Moottoriurheilija tarvitsee jalkaa tukevat, hyvät yleiskengät. Moottoriurheilijalle käyttömukavuus on ehdottomasti yksi jalkineen tärkeimmistä ominaisuuksista. Mahdollisten vammojen välttämiseksi nilkan suojaukseen/tukeen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Ohje pätee erityisen tarkkaan silloin, kun ajellaan kaksipyöräisillä eli mopoilla, moottoripyörillä ja mönkkäreillä. Ennen ostopäätöksen tekoa, jalkineita kannattaa ehdottomasti sovittaa jalkaan. Sovittamalla löytyvät ne itselle sopivimmat jalkineet, ja kivijalkamyymälästä ostaessa voi myyjältä kysyä tarvittavia neuvoja jalkineiden valintaan. Tärkeimmät ostokriteerit ovat kengän turvallisuus, käyttömukavuus, vedenpitävyys, tuulettavuus, kävelyn onnistuminen ja mikä tärkeintä on tietysti jalkineen ulkonäkö. Turvallisuuteen kuuluu luonnollisesti, että nilkan tuki on kunnossa ja kengissä on kovat suojat, sekä kova pohja suojaamassa jalkaa, jos jossakin tilanteessa joutuu onnettomuuteen. Kengän tärkeä ominaisuus on myös käyttömukavuus, eli kengän pitää istua täydellisesti jalkaan, olla käyttötarkoitukseen sopiva, ja helposti puettavissa sekä riisuttavissa. Vedenpitävyys on erityisesti moottoriurheilijan jalkineelle tärkeää, samoin kengän tuulettuvuus ja ulkonäkö. Liikkumisen pitää olla sujuvaa myös tilanteessa kuin tilanteessa, ja lestissä pitää olla tarpeeksi notkeutta, sekä riittävästi leveyttä suomalaiselle jalalle.

Viro on loistava moottoripyörämaa

Virosta löytyy paljon moottoripyöräharrastajia. Kaikenlainen iloinen touhuilu moottoripyörien parissa vetää vuosittain paljon harrastajia moottoriurheilun pariin. Pienissä ja suurissa moottoripyörätapahtumissa ja kokoontumisajoissa riittää runsaasti osallistujia. Tapahtumiin on yleensä yleisöllä vapaa pääsy, joten vaikka ei itse ajaisikaan on mukavaa lähteä paikan päälle katselemaan. Tapahtumapaikalle voi matkata prätkällä, tai ajaa autolla ihastelemaan vauhdin hurmaa, ja vanhoja pyöriä. Viroon voi matkata Suomesta käsin kätevästi laivalla, ja moottoriurheilun lisäksi voi matkan shoppailla, nauttia Tallinnan sykkeestä tai ihanista Pärnun kylpylöistä. Moottoripyöräretket vuosittain Suomesta Viroon houkuttelevat mukaan aina lisää uusia moottoripyöräilyn harrastajia. Rantareitit ranta-alueineen länsi-Virossa ovat erittäin suosittuja moottoripyöräilijöiden keskuudessa. Teiden kunto on suhteellisen hyvä, ja alueelta löytyy koskematonta kaunista luontoa. Täydellisiä paikkoja piknikille ja valokuvauksen harrastamiseen moottoripyöräilyn ohessa ovat, Narva, Saarenmaa, Peipsijärven rannat ja Pärnu ihanine kylpylöineen.

Ennen varsinaista matkalle lähtöä, kannattaa suunnitella ennakkoon ajettava reitti. Pyörän kokonaisvaltainen huoltaminen ohjeiden mukaan on myös hyvä tehdä jo kotimaassa. Renkaiden kunto, valojen toimivuus, ja pyörän tarvittavat nesteet on syytä tarkastaa. Ketjut ja rattaat saattavat heiketä ja kulua pitkillä ajomatkoilla paljonkin, riski on suurempi, jos kyydissä on matkustaja, tai paljon matkatavaraa. Moottoripyörää huoltaessasi mittaa urasyvyydet huolellisesti. Varmista iskunvaimentimet ja tarkista renkaiden ilmanpaine säännöllisesti matkan aikana. Ilmanpainetta on aina lisättävä, jos kuormaa on mukana liian paljon. Välttämättömät nesteet, kuten moottori- ja vaihteistoöljyt, jarru- ja hydrauliikkanesteet pitää aina tarkastaa huolella. Ketjuvetoisessa pyörässä ketjujen kunto ja mahdollinen vaihto on aina tehtävä ennen matkan aloittamista. Ota huomioon aina pyörän suurin sallittu kokonaispaino, ja suuntaa valot vasta, kun pyörä on täyteen kuormattu. Muista varata mukaan myös tarvittavat työkalut, jotta pyörää voi tarvittaessa korjata, tai huoltaa matkan aikana.

Kavat kengät moottoriurheiluun

Päivittäisen ajomatkan pituus ei saa olla liian pitkä, sillä väsyneenä ajaminen on aina turvallisuusriski. Ajon lomassa pitää muistaa myös tarvittavat tauot. Majoitus- ja ruokailumahdollisuuksia kannattaa tutkailla etukäteen, ja useimmiten vartioitu parkkipaikka on pyörälle aina paras ratkaisu. Internet on pullollaan majoitus- ja ruokailumahdollisuuksia. Luotettava FIM Europe sivusto tarjoaa paljon motoristiystävällisiä majoituspaikkoja edulliseen hintaan. Ensimmäistä kertaa matkaan lähtevän kannattaa aina tutkia huolella niin netin tarjontaa, kuin myös keskustella konkareiden eli ennen jo reissuja tehneiden motoristien kanssa. Internetin sisällöltään monipuoliset matkailufoorumit palvelevat jokaista matkalle aikovaa. Miten moottoripyörä mukaan tulevine tärkeine varusteineen tulisi pakata? Jokainen motoristi tietää varmasti, että väärin pakatun pyörän ajettavuus kärsii huomattavasti matkan aikana. Mukana kulkevat työkalut sijoitetaan aina istuimen alle, ja painavien esineiden paikka on sivulaukuissa alas, eteen, ja käytännöllisesti mahdollisimman lähelle laukun sisäpintaa. Ennen kaikkea mukaan pitää pakata aurinkoinen, levollinen, ja avoin mieli. Reissuun lähtevälle paras matkakumppani on asianmukaisilla vakuutuksilla turvattu selusta. Muistathan pakata myös oikeanlaiset ja mukavat kengät mukaan matkalle, sillä kavat kengät sopivat tyyliin kuin tyyliin. Mikä parasta, kavat-kengät eivät sisällä teflonia, PTFE:tä tai muitakaan haitallisia hiilivetyjä.